Wie?

Het zou leuk zijn als ik deze pagina kon beginnen met:‘Als klein meisje schreef ik al notitieblokken vol met verhalen.’ Maar da’s niet waar.

Als klein meisje speelde ik met speelgoedpaarden en las de hele kinderafdeling van de plaatselijke bibliotheek uit. Dat schrijven kwam pas later, toen ik in 2004 een blog startte op web-log.nl. Maar daarna ben ik dan ook niet meer gestopt.

Eerst even naar de feiten: ik ben Nikki. Ik woon in Zwolle, ik ben 32, moeder van twee meisjes en getrouwd met de man die ik tegen het lijf liep in het eerste jaar van mijn studie journalistiek. Daar hield ik niet alleen een man, maar ook een diploma aan over. Ik heb me tijdens mijn studie gespecialiseerd in creatief schrijven en tijdschriften. En in de loop der jaren heb ik heel veel ervaring opgedaan op het gebied van redactie, contentmarketing, copywriting, marketing & communicatie, the socials en andere online content.

Ik ben sinds september 2021 fulltime freelance tekstschrijver. Daarvoor was ik Head of Copy bij The Post. Chef tekst, dus eigenlijk. Ik werkte voor mooie klanten als FBTO, DELA, Rittal en Manpower. Voordat ik bij The Post werkte, zat ik in de hippische sector. Ik was marketing- en communicatiemedewerker bij de FNRS, dé branchevereniging voor onder andere maneges. En dáár weer voor werkte ik als redacteur voor Bruid & Bruidegom Magazine. En voordat we uiteindelijk uitkomen bij mijn allereerste bijbaantje bij wijlen V&D, verwijs ik je graag door naar mijn LinkedIn, voor een uitgebreide opsomming.

Ik geloof in heldere verhalen. In handen uit de mouwen en een nuchtere kijk op content en marketing. In frisse teksten, in maatwerk en een humor. Maar vooral in het verhaal achter een mens of bedrijf, in liefde hebben voor je wat je doet en dat overbrengen bij je publiek.

Verder geloof ik ook héél erg in regelmatig niet-werken. Op woensdag moeder ik over mijn meisjes, ’s avonds stort ik me op hobby’s als jesmonite gieten (google maar), boeken lezen, borduren, bordspelletjes met mijn wederhelft en cafébezoekjes. Bijvoorbeeld aan In de Buurt (gratis tip voor als je ooit eens in Zwolle bent).