Goedemorgen! Officieel Blue Monday vandaag, maar we weten inmiddels allemaal dat dat gewoon een verjaarde PR-stunt is, toch? Mijn week 2 was vol uitdagingen, maar ik was wel weer lekker bezig!

Maandag

Mijn maandag begon kalm. Ik startte op de mat met pilates en pleegde wat belletjes. Om kwart voor 12 moest ik eigenlijk de deur uit voor een afspraak, maar mijn sleutels leken van de aardbodem verdwenen. Na heel lang zoeken vond ik ze uiteindelijk in een speelgoedtasje van mijn jongste schatje. Thank you, love. De afspraak heb ik maar verplaatst, want ik ging het ondertussen al lang niet meer redden om nog op tijd te komen.

Dat gaf me tijd om een beetje te hobby’en! Dit zijn gietbare siliconen. Dat gebruik ik om mallen te maken waarin ik jesmonite kan gieten. Jesmonite is een giethars op waterbasis. Je giet het, net zoals bijvoorbeeld gips, in mallen en daarmee kun je de leukste dingen maken.

Zoals deze kaarsenstandaardjes in de vorm van puddinkjes.

Dinsdag

Dinsdag was ik aan het werk voor de Communicatiemakers. Lekker vanuit mijn eigen kantoor. Ik interviewde twee mensen, schreef een lading social posts, redigeerde een artikel en schreef er zelf eentje. Prima dagje!

En ’s avonds maakten we een lekker Hello Freshje: flammkuchen met brie, appel en ui.

Woensdag

Woensdag, mamadag! Het was eindelijk eens droog, dus we gingen lekker naar het park. Spelen en diertjes kijken, altijd goed.

En ’s middags haalden we het nieuwe behang op voor de kleuterkamer. Niet per se een succesvolle trip met twee vermoeide meisjes, want we hadden eerst een aflevering van Krijsen in de Kwantum en gingen daarna nog effe door met Gillen in de Gamma. Genieten. Gelukkig was tegen de tijd dat we thuis waren mijn wederhelft ook thuis en konden we de last weer samen dragen. Die mamadag is soms (vaak) vermoeiender dan de rest van mijn week. Maar ik zou hem ook voor geen goud willen missen.

Donderdag

Mijn donderdag liep nogal in het honderd. Eerst had ik afspraken met wat bouwmensen voor onze verbouwing, maar die kwamen allebei veel later dan afgesproken. Toen ik eindelijk aan het werk dacht te kunnen, kreeg ik een berichtje van de juf met het verzoek of ik de kleuter op wilde halen. Ze was niet fit. Gelukkig kwam de buurvrouw toevallig een tas met knutselspullen brengen, dus ze kon zich even vermaken terwijl ik het hoogst noodzakelijke werk deed.

En daarna bakten we (nogal kerstige) koekjes.

Vrijdag

Na twee dagen thuis keek ik erg uit naar een dagje lekker rustig op kantoor. Ik was er vrijdag dus al mooi op tijd. Eerst een kop koffie.

Daarna moest de kerstboom er toch echt aan geloven. Ik tuigde hem helemaal af…

… en drapeerde de lampjes nog even in de vensterbank om wat kleur te geven aan deze grijze maand. Ik werkte heel hard tot een uur of 15 en daarna bracht ik samen met de wederhelft de kinderen naar opa en oma. Wij moesten echt even een nachtje bijslapen en hadden een date-night thuis in joggingbroek. Top.

Zaterdag

Mijn ‘nieuwe’ laarzen kwamen binnen. Soms heb je van die Vinted-pareltjes waar je meteen gelukkig mee bent. Zoals deze. Heel blij mee.

’s Avonds ging ik lekker uit eten en daarna naar een feestje. Dat feestje was nogal suf, dus we hebben het niet al te laat gemaakt.

Zondag

Wel laat genoeg om zondag nogal moe en brak te zijn (#niksmeergewend). En aangezien het toch geen weer was om eropuit te gaan, hebben de peuter en ik een groot deel van de dag onder dekentjes doorgebracht. Heel veel boekjes lezen. Dit is de Gele Ballon van Charlotte Dematons, prachtig!

En we kregen lunchbezoek: mijn schoonzus en zwager met hun baby. Heel gezellig!

En nu weer een nieuwe week met nieuwe kansen. Ik hoorde iets over sneeuw (vind ik leuk), heb allerlei leuke projecten, ik draag mijn glitterjassie en ben eigenlijk zeer content met het leven. Hopelijk jij ook. Fijne week!

Author

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.